Det där med astrologi...

 
 

url.gif

 
 
Jag har vid tillfällen träffat folk som har frågat i vilket tecken jag är född och utan att reflekterat så mycket över det har jag svarat att det är i tvillingarnas tecken och att jag är född i mitten av det tecknets period, så det betyder att jag är en ULTRAtvilling.
 
Då har man fått höra lite vad den personen tycker om tvillingar och huruvida våra tecken passar ihop eller inte.
Jag har inte reflekterat så speciellt mycket över hur min stjärnbild påverkar mig och i synnerhet inte VAD den säger om mig som person..... fram tills igår...
 
En nära vän till mig ramlade över en Astronimibok i letande efter annat på vinden och började att läsa om sitt tecken bara för att några minuter senare ringa mig och berätta hur roligt det vara att läsa något som verkade vara skrivet om just henne!
Hon läste upp lite om sitt tecken och jag frågade naturligtvis henne att läsa lite om mig..... och tro på fan, det var som jag kunde bocka av det ena efter det andra sanningen i det hon läste upp och det var rätt läskigt hur rätt det var.
 
Det fick mig att tänka efter för jag är en rätt troende kvinna. Jag har en tro på Gud och det goda.... ett liv i paradiset efter min död och guds välsignelse.
Det går ju inte alls ihop med det vetenskapliga och det ockulta som det faktiskt är i astronomi.
 
 
Samtidigt är det svårt att inte tro på det man läser när det står där svart på vitt i boken för jag känner ju mig själv och vet vad för slags  människa jag är.
Nu menar jag inte att den definierar mig och att exakt allt stämmer för det gör det inte... jag är ju en unik varelse här på jorden och jag har egenskaper som jag fått pga jag är jag och mina föräldrars dotter, MEN ändå det är rätt häftigt ...
 
Konceptet att bedöma en människa beroende på den dag man föds hellre än de gener man har är egentligen rätt konstig för dagen är ju taget ur slumpen.... eller?!
Hur kan den beräknade dagen för min nedkomst till världen slå de gener jag får av mina föräldrar i fråga om hur jag kommer att bli som person?! Hur kan det påverka min personlighet och de saker jag kommer att tycka om i livet, än mindre.... vilka jag kommer att tycka om att umgås med beroende på var i den astrologiska cirkeln dom är födda? 
 
Ja men hur det än är så var det helt otroligt att läsa om vad som får mig att må bra och vad som får mig svag som person. Vad jag med största sannorlikhet bäst är lämpad att arbeta med som vuxen och vilka kroppsdelar jag bör ge extra omsorg till av olika anledningar.
Vad jag helst bör äta för att må bra och vad jag bör passa mig för att göra.
 
Det hela bara genom vilken dag jag föddes. Det är rätt otroligt när man tänker efter!
 
 
 
 
Kolla bara det här...
 
"En person som är född i Tvillingarnas tecken har många bollar i luften samtidigt. Personen brukar ha en mångsidig personlighet och vara mycket social. Det leder till en stor bekantskapskrets, med många olika personligheter inom den. Det här tecknet är mycket social, har humor, tycker om att prata, har glimten i ögat och anses som väldigt charmig. En tvilling kommer överens med alla och är känd för att vara flexibel."
 
"Det här tecknet är intelligent och gillar att prata. Personligheten är nyfiken, livlig, varm och kamratlig. Tvillingen är också underhållande och anpassningsbar."
 
 
Detta stämmer precis och det var roligt att gå djupare och läsa om tex hur mitt tecken samarbetar med andra tecken såsom mina systrars tecken, mina barns och min makes....
 
Kolla du oxå och få en förbluffande läsning!
De stycken jag valde att lämna i bloggen att läsa var bara axplock från en sida om mitt tecken, det finns så mycket att läsa men jag lämnar det helt till er om det intresserar er.
 
 
 
 
www.astrologi.be          www.stjarntecken.se 
 
 
 
Kram kram